Διαφήμιση στο Ίντερνετ. Έξοδο ή Επένδυση το Digital Marketing;

Αν πιστεύετε ότι η εταιρία σας χρειάζεται τη διαφήμιση ως εργαλείο ανάπτυξης, τότε σίγουρα γνωρίζετε και την σημασία της προβολής της επιχείρησης σας στο internet.

Χρειάζεται απλά να υπενθυμίσουμε πως τα τελευταία χρόνια η διαφήμιση και η επικοινωνία μετακινούνται με αυξανόμενο ρυθμό από τα παραδοσιακά μέσα, όπως η τηλεόραση, ο τύπος και η out door επικοινωνία, στο διαδίκτυο. Η ανάπτυξη του digital marketing και της διαφημιστικής προβολής γενικά μέσα από το διαδίκτυο, συμβαδίζει με την αύξηση της χρήσης του και της επιρροής του.

Η ταχύτατη εξέλιξη των τεχνολογιών ευνοεί την πιο γρήγορη και οικονομική προσέγγιση του κοινού και των καταναλωτών, αλλά και ο διαφορετικός τρόπος ανάγνωσης των μηνυμάτων, μέσα από τα ηλεκτρονικά μέσα, δημιουργούν ένα καινούργιο τοπίο για το marketing.

Αυτό δημιούργησε και την ανάγκη για θέσπιση νέων κανόνων, προσαρμογή της στρατηγικής marketing στα νέα δεδομένα, αναζήτηση των νέων ευκαιριών που προσφέρονται, με αποτέλεσμα να μιλάμε για ένα νέο περιβάλλον marketing, αυτό που ονομάζουμε διαδικτυακό μάρκετινγκ (digital ή web marketing)

Πλέον δεν μιλάμε απλώς για αλλαγή των αρχών και της λειτουργίας του marketing, αλλά για την προσαρμογή τους σε ένα νέο περιβάλλον όπου όλα είναι μετρήσιμα με απόλυτη ακρίβεια.

E-commerce Markets

Το 2015, ο ελληνικός κύκλος εργασιών B2C ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκε κατά 18,8% και απέφερε € 3,8 δις. Η Ελλάδα έχει online πληθυσμό 6,3 εκατομμύρια ανθρώπων ηλικίας 15 ετών και άνω.

3 εκατομμύρια Έλληνες αγοράσαν κάτι απευθείας απο το ίντερνετ το 2015 και η μέση δαπάνη ανά eShopper ήταν 1.273 €.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναρωτηθείτε, οι ηλεκτρονικές δραστηριότητές σας είναι αρκετά κερδοφόρες; Αν όχι κάλο θα ήταν να ζητήσετε συμβουλές απο τους είδικους του marketing – καθώς το πιο πιθανό είναι οι ανταγωνιστές σας να επωφελούνται ήδη.

Τι είναι το Digital Marketing; Το Digital Marketing είναι το μάρκετινγκ προϊόντων και υπηρεσιών που διενεργείται μέσω διαδικτύου και χρησιμοποιεί μεθόδους και εφαρμογές που αναπτύσσονται σε αυτό, όπως:

Search Engine Marketing

Το Search Engine Marketing γνωστό σαν SEM είναι η διαδικασία κατά την οποία φροντίζουμε οι μηχανές αναζήτησης να εμφανίζουν την ιστοσελίδα μας στα πρώτα αποτελέσματα ανεξαρτητά του τρόπου που ψάχνει ο χρήστης. Εάν για παράδειγμα αναζητά “γυναικεία παπούτσια” ή “ginekia papoutsia” ή ακόμα και ανορθόγραφα, με λάθη “γυνεκια παπούτσια”, με σωστό SEM η σελίδα σας θα εμφανίζεται πάντα στα πρώτα αποτελέσματα. Κρίνοντας ακόμα και απο εσάς τους ίδιους, θα καταλάβετε πως σχεδόν κανείς δεν φτάνει μέχρι την δεύτερη σελίδα στο Google για να βρει κάτι που ψάχνει εκτός αν είναι πολύ εξεζητημένο. Οπότε ακόμα και εάν η σελίδα σας υπερτερεί σε περιεχόμενο και εμφάνιση εάν δεν εμφανίζεστε στην πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων είναι σχετικά δύσκολο ο υποψήφιος πελάτης να σας βρεί. Τις πρώτες θέσεις στο Google τις επιτυγχάνουμε με την μέθοδο PPC (Pay Per Click)

Display Marketing

Display Marketing εννοούμε τον τρόπο διαφήμισης μέσω banners σε διάφορες ιστοσελίδες. Περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές μορφές και περιέχει στοιχεία όπως κείμενο, εικόνες, flash, βίντεο και ήχο. Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει και εσείς διαφημίσεις στα site που επισκέπτεστε, και ίσως κάποια από αυτά να σας ακολουθούν όπου και αν πάτε. Όσο εκνευριστικό και ανούσιο ίσως κάποιοι από εσάς να τα θεωρείτε, τα display banners είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά όταν θέλουμε να κάνουμε brand awareness, να αυξήσουμε πωλήσεις ή να περάσουμε το μήνυμα που θέλουμε πάντα σε στοχευμένο κοινό. Τα τρία μεγαλύτερα κανάλια για μπάνερ αυτήν την στιγμή είναι το Google Adsense, Facebook Ads και Twitter Ads.

Social Media Marketing

Social Media Marketing γνωστό και σαν SMM είναι μια μορφή διαδικτυακού μάρκετινγκ που πραγματοποιείται μέσα απο διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της επικοινωνίας και branding. Το κοινωνικό μάρκετινγκ μέσων ενημέρωσης καλύπτει κυρίως δραστηριότητες που αφορούν την κοινωνική ανταλλαγή περιεχομένου, βίντεο και εικόνες για εμπορικούς σκοπούς, καθώς και πληρωμένη διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για την Ελλάδα τα πιο επιτυχημένα κοινωνικά δίκτυα είναι το Facebook το Twitter και το Linkedin. Κοινωνικά μέσα όπως το Reddit και το Pinterest δεν έχουν ακόμα καταφέρει να διεισδύσουν επαρκώς στην Ελληνική αγορά σε αντίθεση με το Snapchat που διαρκώς κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα.

Email Marketing

Το Email Marketing είναι όταν μια εταιρεία στέλνει ένα εμπορικό μήνυμα σε μια ομάδα ανθρώπων με τη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μείνετε συνδεδεμένοι με τους πελάτες σας ενώ παράλληλα προωθείτε την επιχείρησή σας. Μέσω της αποτελεσματικής χρήσης του μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να διατηρήσετε την τρέχουσα βάση με τους πελάτες σας στοχεύοντας παράλληλα σε νέες αγορές. Ακόμα μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε πόσο αποτελεσματική είναι μια καμπάνια email marketing, και να παρατηρήσετε αν η επιστροφή της επένδυσής σας είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη συγκριτικά με τις πιο παραδοσιακές εκστρατείες μάρκετινγκ.

Affiliate Marketing

To Affiliate Marketing είναι όταν κάποιος προωθεί τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας online και αμείβεται μόνο εάν ολοκληρωθεί επιτυχώς μια πώληση κρατώντας ένα μικρο ποσοστό επί της πώλησης αντί μιας συγκεκριμένης αμοιβής.  Για να λειτουργήσει αυτή η μέθοδος συνήθως χρειάζεται μια ενδιάμεση εταιρεία η οποία θα αναλάβει να κάνει τον “διαιτητή” ανάμεσα στο διαφημιζόμενο και τον εκδότη με την χρήση των cookies. Τα cookies εν συντομία είναι το ηλεκτρονικό μας αποτύπωμα πίσω από κάθε κλικ που κάνουμε στο ίντερνετ. Οι πιο γνωστές affiliate marketing εταιρείες στην Ελλάδα είναι η Linkwise και η Forestview όπου μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα/υπηρεσίες σας επιτυχώς μέσω των εκδοτών τους.

Search Engine Optimization

Το Search Engine Optimization γνωστό και σαν SEO είναι η διαδικασία κατά την οποία πραγματοποιούμε ενέργειες βελτιστοποιήσης εσωτερικά και εξωτερικά από την ιστοσελίδα μας ώστε να κερδίσουμε οργανικά πιο ψηλές θέσεις. Εσωτερικά, μέσα απο τεχνικές διορθώσεις βοηθάμε τις μηχανές αναζήτησης να καταλαβαίνουν τι διαβάζουν (λέγεται onpage seo) ενώ εξωτερικά αποκτώντας συνδέσμους (backlinks) από άλλες ιστοσελίδες – σκεφτείτε το σαν PR, όσα περισσότερα website αναφέρουν την σελίδα σας τόσο πιο πολύ ανεβαίνετε στα “μάτια” της Google και συνεπώς στις κατατάξεις (λέγεται και offisite seo). Το SEO μπορεί να πάρει 2-12 μήνες για τα πρώτα ενδεικτικά αποτελέσματα και είναι επίπονη διαδικασία γι’αυτό και το σωστό SEO συνήθως έχει υψηλό κόστος. Καμία εταιρεία δεν μπορεί να δώσει εγγυήσεις στους πελάτες της για το που θα φτάσουν καθώς η Google δεν αποτελεί ιδιοκτησία του κάθε προγραμματιστή και κατ’ επέκταση δεν είναι εφικτό να υπολογιστεί σε ποια θέση θα φτάσει η ιστοσελίδα, πότε θα αλλάξει ο αλγόριθμος ή ποια τακτική θα ισχύει με το επόμενο algo update όπου και μπορεί να εξαφανιστεί το site σας ή να ανέβετε πιο πάνω σε θέση. Μέσα όμως απο κάποιες προσιτές τακτικές έχουμε δει να υπάρχουν αποτέλεσμα από την 1η εβδομάδα κιόλας, χωρίς βέβαια να ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.

Video Marketing

Εάν στις μέρες μας δεν υπήρχε το YouTube θα ήταν δύσκολο ακόμα και να μιλήσουμε για video marketing μέσω internet. Το YouTube αποτελεί την δεύτερη μηχανή αναζήτησης για βίντεο μετά την Google, ενώ είναι γνωστό πως εδώ και αρκετά χρόνια το YouTube έχει ενταχθεί στο δυναμικό της Google. Εάν έχετε μπει στην διαδικασία να δημιουργήσετε ένα εταιρικό βίντεο στο οποίο παρουσιάζονται τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες σας τότε είστε από τους προνομιούχους που μπορούν να επωφεληθούν από την δύναμη του YouTube στοχεύοντας κοινό που ενδιαφέρεται για αυτά που προσφέρεται με ελάχιστο κόστος εν αντίθεση με την διαφήμιση στην τηλεόραση. Παράλληλα χτίζετε ένα πολύ δυνατό brand awareness γύρω από το όνομα της επιχείρησής σας, κάτι που θα ήταν αδύνατο εάν επιχειρούσατε σε άλλα μέσα με το ίδιο budget.

Content Marketing

Το content marketing είναι το μάρκετινγκ που επικεντρώνεται στη δημιουργία, έκδοση και διανομή περιεχομένου (κείμενο, εικόνες, βίντεο) για ένα στοχευμένο κοινό με σκοπό αυτό το κοινό να εκτελέσει μια ενεργεία, όπως για παράδειγμα αγορά μιας υπηρεσίας ή προϊόντος. Το content marketing αποτελεί  μια μακροπρόθεσμη στρατηγική, που βασίζεται στην οικοδόμηση μιας ισχυρής σχέσης με τους πελάτες σας, παρέχοντας πολύτιμο περιεχόμενο σε σταθερή βάση ώστε αυτό το περιεχόμενο να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για αυτούς – έτσι χτίζεται loyalty και authority απέναντι στο αγοραστικό σας κοινό. Τέτοιες ενέργειες απαιτούν έμπειρους κειμενογράφους που εκτός από το να συντάσουν θα πρέπει να ξέρουν να κάνουν και έρευνα γύρω από το αντικείμενό σας, αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος να εκτεθείτε. 

Η Hellenic Technologies έχει εξειδίκευση σε όλους τους παραπάνω τομείς, γι'αυτό μην διστάσετε να μας συμβουλευτείτε.

Θέλω να βρω περισσότερους πελάτες μέσω στοχευμένης διαφήμισης

Τι προσφέρει το digital marketing; Βασικές αρχές για την προώθηση μιας ιστοσελίδας που παρέχει υπηρεσίες ή προϊόντα

Ανεξάρτητα της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών που διαθέτουμε είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα της δουλέιας μας είναι η εμφάνιση της ιστοσελίδας μας. Στην ουσία είναι ο πωλητής μας. Είναι το ράφι ή η βιτρίνα που τοποθετούμε τα προϊόντα μας. Αν η σελίδα μας παραμένει άγνωστη, δεν θα μπορέσει να κάνει γνωστά και τα προϊόντα μας. Αν η σελίδα μας δεν είναι εντυπωσιακή, δεν θα μπορέσουν να εντυπωσιάσουν και τα προϊόντα μας. Αν η σελίδα μας δεν έχει την απαραίτητη επισκεψιμότητα, κανείς δεν θα δει τα προϊόντα ή δεν θα μάθει για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε.

Γι αυτό λοιπόν όταν μιλάμε για διαφήμιση στο διαδίκτυο (digital marketing), μιλάμε για την διαφήμιση της ιστοσελίδας μας. Μιλάμε για την προσπάθεια να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των χρηστών του διαδικτύου να την επισκεφτούν και μέσα από την ανάλογη σελίδα να αντιδράσουν θετικά στο μήνυμά μας. Δηλαδή να αγοράσουν ή να ενημερωθούν.

Τρεις είναι οι βασικές αρχές που πρέπει να ακολουθήσουμε:

Να δώσουμε την ευκαιρία στον χρήστη να μας δει

Να συναντήσει την ιστοσελίδα μας καθώς περιηγείται στο διαδίκτυο. Και όχι ο οποιοσδήποτε, αλλά αυτός που αναζητά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Αυτός που είναι υποψήφιος αγοραστής ή πελάτης. Ενώ στο συμβατικό marketing το Oportunity To See (OTS) εικάζεται μέσα από μαθηματικούς τύπους, στο digital marketing είναι απόλυτα μετρήσιμο.

Nα αποσπάσουμε την προσοχή του χρήστη

Να τον κάνουμε να μας προσέξει. Να σταθεί και να ασχοληθεί με το περιεχόμενο της σελίδας πιστεύοντας ότι κάτι ενδιαφέρον θα έχει για αυτόν. Εδώ το βασικό μήνυμα της επικοινωνίας μας δεν διαφέρει από αυτό που χρησιμοποιεί και η παραδοσιακή επικοινωνία. Όμως λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις ιδιαιτερότητες του διαδικτύου, σχετικά με τη γλώσσα που χρησιμοποιείται σε αυτό, τη δομή των κειμένων, αλλά και τον τρόπο που αντιδρά ο χρήστης.

Να προκαλέσουμε τη θετική του αντίδραση

Το τρίτο βήμα έχει να κάνει ακριβώς με αυτό. Την αντίδραση του χρήστη. Αν τα προηγούμενα βήματα έχουν γίνει σωστά περιμένουμε και τη θετική αντίδραση του χρήστη που μεταφράζεται είτε σε αγορά του προϊόντος, είτε σε άμεση εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις υπηρεσίες μας.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν διαφημιστείτε online

Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε τη χρησιμότητα της διαφήμισης για την επιτυχία ενός προϊόντος ή για τη φήμη και το κύρος μιας εταιρίας. Κάποια πράγματα όμως είναι χρήσιμο να τα γνωρίζουμε και να μην τα ξεχνάμε.

 • Το πρώτο και βασικό: Η διαφήμιση δεν είναι πανάκεια και δεν μπορεί να μας λύσει όλα τα προβλήματα. Για να είναι αποτελεσματική πρέπει να ακολουθούμε κάποιους κανόνες.
 • Η διαφήμιση δεν μπορεί να βελτιώσει ένα προϊόν, παρά μόνο την εικόνα του. Θα πρέπει να φροντίζουμε λοιπόν για την ποιότητα του προϊόντος ή για την προβολή της σωστής και όχι μιας ψεύτικης εικόνας του.
 • Η διαφήμιση δεν απευθύνεται οπουδήποτε. Θα πρέπει να γνωρίζουμε τις αγορές και το κοινό που απευθυνόμαστε. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που αποτελούν αυτήν την αγορά. Πρέπει να βρούμε στοιχεία όπως ο μέσος όρος ηλικίας, το επίπεδο μόρφωσης, το φύλο κ.α.
Digital Marketing

Είναι πολύ σημαντικό να βρούμε ποια είναι τα εσωτερικά κίνητρα των ανθρώπων που αποτελούν την αγορά που απευθυνόμαστε

Θα πρέπει τα κείμενα και η γλώσσα που χρησιμοποιούμε να μιλούν στη γλώσσα του κοινού που απευθυνόμαστε και να σέβονται τις αισθητικές τους αντιλήψεις και τις πραγματικές τους ανάγκες.

Να κατανοούμε πως η γλώσσα του διαδικτύου διαφέρει σε σχέση με εκείνη των εφημερίδων, των περιοδικών και της κλασικής διαφήμισης.

keyword research

Κάνουν αναζητήσεις με το Google; Αν κάνουν, με ποιες λέξεις κλειδιά ψάχνουν;

affinity research

Διαβάζουν άρθρα; Ενημερώνονται; Εάν ναι, με ποιόν τρόπο;

audience research

Ποια είναι τα δημογραφικά χαρακτηριστικά του κοινού σας, όπως π.χ, ηλικία, φύλλο, εισόδημα κλπ

competitor research

Κοιτάμε εάν οι ανταγωνιστές σας είναι πιο μπροστά από εσάς και ποια είναι τα κανάλια εσόδων τους

3 εκατομμύρια Έλληνες αγοράσαν κάτι απευθείας απο το ίντερνετ το 2015. Η μέση δαπάνη ανά eShopper ήταν 1.273 € / έτος.

Σύμφωνα με στατιστικά της Ecommerce Europe

Δέκα κανόνες για να κερδίσετε τον καταναλωτή10 κλειδιά ώστε το μήνυμα σας να ανοίξει την πόρτα του καταναλωτή

Το να πείσεις κάποιον δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Ο καταιγισμός μηνυμάτων κουράζει τον αποδέκτη τους και τον κάνει επιφυλακτικό. Δεν αρκεί να του πεις κάτι για να πειστεί αν αυτό δεν τον ενδιαφέρει ή αν δεν τον κάνεις να τον ενδιαφέρει. Δεν αρκεί να του πεις τη δική σου αλήθεια για να σε πιστέψει, αν αυτό δεν είναι και η δική του αλήθεια. Δεν αρκεί να του πεις κάτι στη γλώσσα σου αν αυτή δεν είναι και η δική του γλώσσα. Το μήνυμά σας, δηλαδή όλη η επικοινωνία σας που απευθύνεται στο κοινό,  συνοδεύεται από μια κλειδοθήκη που περιλαμβάνει δέκα κλειδιά για να ανοίξετε την πόρτα του καταναλωτή. Δέκα κανόνες για να κάνετε το μήνυμά σας αποτελεσματικό. Αρκεί να μην ξεχνάτε πως οι κανόνες δεν υπάρχουν για να μας υποτάσσουν, αλλά για να μας καθοδηγούν.

Το μήνυμά σας λοιπόν, το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας ή το περιεχόμενο οποιασδήποτε επικοινωνίας σας  πρέπει:

Να έχει λάμψη

Να μην είναι αδιάφορο

Να είναι αξιόπιστο

Να εννοεί αυτά που λέει. Να μπορούν να επιβεβαιώνονται οποιαδήποτε στιγμή

Nα είναι σχετικό

Nα είναι σχετικό με το αντικείμενο, το προϊόν ή την υπηρεσία που προβάλλει

Να υπάρχει συνέπεια

Να μη λέμε άλλα τη μια φορά και άλλα την άλλη

Να είναι απλό

Να καταλαβαίνει ο αποδέκτης αμέσως αυτά που θέλουμε να του πούμε

Να είναι ευχάριστο

Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να διαβάσει ένα κείμενο που δεν του προκαλεί το ενδιαφέρον

Nα είναι παρεμβατικό

Να επεμβαίνει στην καθημερινότητα του καταναλωτή και να αποσπά την προσοχή του

Να είναι υποβλητικό

Να μπορεί να του υποβάλλει με φυσικότητα αξίες και πλεονεκτήματα ενός προϊόντος

Να δημιουργεί φήμη

Να προκαλεί σχόλια και καλή φήμη γύρω από αυτό που προβάλλει

Να είναι προσανατολισμένο

Να είναι προσανατολισμένο στο προϊόν και τις υπηρεσίες που προβάλλει

Βοηθήσαμε δεκάδες εταιρίες
να φτάσουν από το μηδέν στο εκατομμύριο

Πως να διαλέξετε την σωστή εταιρία Τι να προσέξετε για τη σωστή επιλογή εταιρίας στο digital marketing και την επιτυχημένη συνεργασία μαζί της

Ξεκαθαρίστε τους στόχους σας και τις προσδοκίες σας από την εταιρία

Πριν επιλέξετε εταιρία digital marketing σκεφτείτε τους στόχους σας και τις προσδοκίες σας από την εταιρία. Έτσι θα διαλέξετε την εταιρία που μπορεί να εξυπηρετήσει αυτούς ακριβώς τους στόχους. Αν δεν ξέρετε τι ακριβώς ζητάτε, θα βρείτε κάτι που θα σας εντυπωσιάσει αλλά δεν θα είναι αυτό που ζητάτε. Συζητήστε μαζί τους τον τρόπο που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τους συγκεκριμένους στόχους. Κάντε μια λίστα με τις απαιτήσεις σας.

Κατανοήστε πώς θα είναι η σχέση σας, η χημεία σας με την εταιρία και τα στελέχη της. Σιγουρευτείτε ότι έχετε ένα κοινό επίπεδο επικοινωνίας, ότι καταλαβαίνουν τις ιδέες σας. Εμπνέονται με τα όνειρά σας. Είναι σημαντικό να ξέρετε ότι κινείστε όλοι στο ίδιο μήκος κύματος. Να εμπιστεύεστε την εμπειρία τους την τεχνογνωσία τους. Είναι αυτοί που θα φτιάξουν την καμπάνια σας, όχι εσείς. Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι θα εργάζεστε μαζί και θα περνάτε ώρες μαζί.

Επιλέξτε την εταιρία που δε σας ζητάει "προγαμιαίο συμβόλαιο"

Ακόμα και οι καλύτεροι γάμοι δεν πετυχαίνουν πάντα. Γι αυτό άλλωστε προβλέπονται και τα διαζύγια. Επιλέξτε την εταιρία που θα σας δώσει τον κατάλληλο χρόνο να δοκιμάστε τη συνεργασία σας και δε θα ζητήσει να σας δεσμεύσει με μακροχρόνιο συμβόλαιο, πριν αποδειχτεί στην πράξη ότι η συνεργασία αυτή θα είναι αυτό που πράγματι ζητούσατε.

Εμείς στη Hellenic Technologies δεν σας ζητάμε να δεσμευτείτε με συμβόλαιο από την πρώτη στιγμή. Η σχέση μας στηρίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, στην κατανόηση των αναγκών σας, στο σεβασμό, στην υπευθυνότητα. Δε ζητάμε το χέρι σας αν πρώτα δεν αποδείξουμε ότι το αξίζουμε!

Πολλές εταιρίες είναι ιδανικές, αλλά για σας μία!

Αποφασίστε τι τύπος εταιρίας ταιριάζει με τις ανάγκες σας. Μια εταιρία με γενικές γνώσεις ή εξειδικευμένη στον τομέα σας; Μια εταιρία προσανατολισμένη στη δημιουργικότητα ή σε μια βιομηχανική κατεύθυνση; Μια εταιρία διεθνούς εμβέλειας ή τοπικής; Μια μεγάλη εταιρία με πολυάριθμο προσωπικό ή μια μικρή οργανωμένη ευέλικτη εταιρία;

Κάθε εταιρία μπορεί να είναι ιδανική, αλλά δεν είναι όλες ιδανικές για τη δική σας εταιρία. Πολλά άτομα μπορεί να μας αρέσουν, αλλά όταν παντρευόμαστε πιστεύουμε ότι μόνο αυτό το άτομο είναι το ιδανικό για εμάς.

Αναζητήστε την εταιρία που κατανοεί τις ανάγκες σας

Αν ζητήσεις από ένα ράφτη να σου φτιάξει ένα κοστούμι θα δεις πρώτα τι φοράει ο ίδιος. Για αυτό πριν επιλέξετε εταιρία για την προώθηση της ιστοσελίδας σας, δείτε πώς προωθεί τη δική της. Αν η σελίδα της είναι λειτουργική, καλά σχεδιασμένη με κατανοητά και ενδιαφέροντα άρθρα, είναι ένα πρώτο βήμα ότι οι άνθρωποί της κάνουν καλά τη δουλειά τους. Δείτε που είναι προσανατολισμένη. Διαβάστε τις υπηρεσίες που προσφέρει και δείτε αν είναι σχετικές με τις δικές σας ανάγκες. Σκεφτείτε που δίνετε εσείς προτεραιότητα και που αυτοί. Όταν νιώσετε ότι οι υπηρεσίες τους που προβάλλουν περισσότερο συναντιούνται με τις ανάγκες σας, κάντε το επόμενο βήμα.  

Κάντε έρευνα αγοράς

Εκτός από τις πληροφορίες που μπορείτε να αντλήσετε από τις ίδιες τις εταιρίες που θα απευθυνθείτε, υπάρχουν και οι πληροφορίες που μπορείτε να συλλέξετε με μια σωστή έρευνα αγοράς. Δείτε το πελατολόγιό τους. Τσεκάρετε τις ιστοσελίδες και τον τρόπο που τις προωθούν. Δείτε τα εργαλεία που χρησιμοποιούν, για παράδειγμα αν είναι Google partnersΣυγκεντρώστε πληροφορίες από το LinkendinΠαρακολουθήστε το Twitter τους κλπ. Μιλήστε με τους πελάτες τους. Ποια είναι η εμπειρία τους. Αν έχουν σταματήσει να συνεργάζονται με τη συγκεκριμένη εταιρία ρωτήστε ποιος ήταν ο λόγος. Κάθε πληροφορία μπορεί να είναι χρήσιμη και καθοριστική.

Ζητήστε προσφορά

Επιλέξτε κάποια ή κάποιες από τις εταιρίες που βρίσκονται πιο κοντά στις ανάγκες και στις απαιτήσεις σας και ζητήστε μια οικονομική προσφορά. Ο τρόπος που συντάσσουν μια προσφορά μπορεί να σας δώσει χρήσιμες πληροφορίες για τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα της εταιρίας.

Μην εμπιστευτείτε την εταιρία που σας δίνει πολύ χαμηλή τιμή σε σχέση με τις άλλες, αν δεν σιγουρευτείτε ότι αυτή η τιμή αφορά σε όλες τις υπηρεσίες που ζητάτε και όχι ένα μέρος τους. Ζητήστε αντίθετα από την εταιρία που μπορεί να σας έκανε μια πολύ υψηλή προσφορά να τη δικαιολογήσει επαρκώς.

Μη θεωρείτε την ιστοσελίδα σας λιγότερο σημαντική επένδυση από τις άλλες επενδύσεις σας. Αφιερώστε της τον ανάλογο χρόνο σε έρευνα αγοράς.

Κόστος διαφημιστικής δαπάνης για online προβολή

Το κόστος της διαφήμισης είναι συνήθως πολύ μεγαλύτερο από ότι η ίδια η κατασκευή της ιστοσελίδας σας ή του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, ανάλογα με το business model της εταιρίας σας.

Για αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο θέμα αυτό. Αν για παράδειγμα σας πει κάποιος ότι μπορεί να σας διαφημίσει με 200 ευρώ το μήνα, αυτό θα πρέπει να σας βάλει σε σκέψεις. Είναι τόσο μικρή η εταιρία σας που αρκούν 200 ευρώ το μήνα;

Η διαφήμιση που κάνατε σε άλλα μέσα ήταν τόσο φθηνή; Το διαφημιστικό σας budget ξεκινά από τα 200 ευρώ;

Σε μια εποχή κρίσης όπως η σημερινή, τα 200 ευρώ που δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα είναι πολύ πιο ακριβή τιμή από τα 2000 ευρώ για παράδειγμα που μπορούν να σας αποφέρουν τα διπλάσια ή πολλαπλάσια κέρδη.

Το κόστος λοιπόν της διαφήμισης δεν μετριέται με τα μικρά μπάτζετ, αλλά από την αποτελεσματικότητα της καμπάνιας.

Θα πρέπει λοιπόν στο ετήσιο διαφημιστικό σας budget να προβλέψετε ένα σοβαρό κονδύλι για τη διαφήμιση στο internet, αν δεν θέλετε να απολογείστε επειδή θα βρεθείτε πίσω από τις τάσεις της αγοράς ή τον ανταγωνισμό.

Εκείνο φυσικά που θα πρέπει να σας ενδιαφέρει είναι η καλύτερη αξιοποίηση του κονδυλίου αυτού με βάση τους στόχους σας.

Εμείς στη Hellenic Technologies, είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτό το κομμάτι της δουλειάς και σας βοηθάμε να αξιοποιήσετε σωστά τα χρήματά σας, προχωρώντας βήμα βήμα με ασφάλεια, αφού πρώτα  εκτιμήσουμε και μετρήσουμε τα αποτελέσματα, ώστε να κάνουμε τις απαραίτητες προσαρμογές. Δεν χαλάμε ούτε ένα ευρώ αν δεν έχουμε σαφείς ενδείξεις και μετρήσεις ότι θα πιάσει τόπο η επένδυσή σας.

τι λένε για εμάς

Ποια τα στάδια για να ξεκινήσει η διαφημιστική μου καμπάνια online

 • 1

  Φάση πρώτη

  Ελέγχουμε εάν η σελίδα σας είναι σωστά δομημένη, ώστε να μπορεί να είναι αποτελεσματική, να «πουλάει» στο κοινό, να μιλάει τη γλώσσα του και να μπορεί να πείσει για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προβάλλει. Αν χρειαστεί, προβαίνουμε στις απαραίτητες προσαρμογές, πριν προχωρήσουμε.

 • 2

  Φάση δεύτερη

  Προχωράμε σε έρευνα αγοράς σε σχέση με τη ζήτηση που έχουν τα προϊόντα της κατηγορίας σας στο διαδίκτυο. Συνεργαζόμαστε μαζί σας και αξιολογούμε τα στοιχεία που έχετε κι εσείς από δικές σας έρευνες αγοράς. Καθορίζουμε μαζί τις αγορές που απευθύνεστε είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.

 • 3

  Φάση τρίτη

  Προχωράμε σε έρευνα και ανάλυση του ανταγωνισμού και εντοπίζουμε ευκαιρίες που πρέπει να αξιοποιήσουμε ή αδυναμίες που πρέπει να διορθώσουμε.

 • 4

  Φάση τέταρτη

  Καθορίζουμε τη στρατηγική που θα ακολουθήσουνε με βάση τα παραπάνω δεδομένα και οργανώνουμε την καμπάνια για τον πρώτο μήνα. Τεστάρουμε προβλήματα, εντοπίζουμε αδυναμίες και επιλέγουμε το είδος της καμπάνιας που αποδίδει περισσότερα κέρδη με το μικρότερο κόστος.

 • 5

  Φάση πέμπτη

  Οργανώνουμε την καμπάνια του δεύτερου μήνα. Εστιάζουμε στο είδος ή τα είδη της καμπάνιας που έχουμε επιλέξει ως πιο αποδοτικά και στοχεύουμε άμεσα στις πωλήσεις και στην κερδοφορία σας. Αν δούμε ότι τα αποτελέσματα δεν μας ικανοποιούν εξαιτίας κάποιων παραμέτρων εμείς οι ίδιοι σας προστατεύουμε προτείνοντάς σας να μη συνεχίσετε.

 • 6

  Φάση έκτη

  Αφού η καμπάνια μας έχει αποδείξει ότι είναι κερδοφόρα, τη συντηρούμε, ψάχνοντας παράλληλα τρόπους και εναλλακτικές ευκαιρίες να την κάνουμε ακόμα πιο αποδοτική.

Είστε έτοιμοι να κάνετε τη σελίδα σας να αποφέρει καρπούς;
Αυξήσετε της πωλήσεις σας σε υπηρεσίες και προϊόντα μέσω της ιστοσελίδας σας σε στοχευμένο κοινό που ψάχνει για αυτά που προσφέρετε.

Αν έχετε φτιάξει τη σωστή ιστοσελίδα, τότε σημαίνει ότι είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Να κάνετε τη σελίδα σας να αποφέρει καρπούς.
Είτε στόχος είναι να γίνει το brand σας γνωστό (brand awareness) είτε να αυξήσετε τα έσοδα σας, ήρθε η ώρα να διαφημιστείτε online! Δεν έχει σημασία αν είστε μικρή ή μεγάλη εταιρία ή one man show, υπάρχει χώρος για όλους αν γίνει σωστά η διαφήμιση. Το αν θέλετε ένα μικρό μερίδιο της πίτας ή το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς από αυτό που πουλάτε, εξαρτάται καθαρά από εσάς και το budget που θέλετε να επενδύσετε στην διαφήμιση. Εμείς στην Hellenic Technologies γνωρίζουμε τον τρόπο να το πετύχουμε για εσάς, ώστε να μην πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ απο την επένδυση σας.

Η διαφήμιση και το marketing μέσω διαδικτύου (web marketing) κερδίζουν διαρκώς έδαφος και αποδεικνύονται ένας πολύ οικονομικός και αποτελεσματικός τρόπος για την απόκτηση μεριδίων αγοράς. Οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα, αναπτύσσονται με ταχύτατο ρυθμό, μεγαλύτερο από το μέσο όρο στην Ευρώπη. Οι αγορές online ανά μέσο όρο, κατά άτομο, στην Ελλάδα φτάνουν περίπου τα 1.273 ευρώ το χρόνο, όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη κυμαίνονται γύρω στα 800 ευρώ.

O τζίρος του online shopping στην Ελλάδα έσπασε πέρυσι το φράγμα των 4 δισ. ευρώ, φθάνοντας τα 4,4 δισ. Στα 477 δισ. το αντίστοιχο μέγεθος στην Ευρώπη. Αύξηση 10% σημείωσε η μέση αξία των online αγορών ανά καταναλωτή το 2015. (πηγή: dikaiologitika.gr)

Η εταιρία μας, ως Google Partner διαχειρίζεται μεγάλους και μικρούς λογαριασμούς (accounts) παρέχοντας υπηρεσίες digital marketing, τόσο σε ιστοσελίδες όσο και σε eShops επιτυγχάνοντας τζίρους χιλιάδων ευρώ το μήνα για τους πελάτες μας.

Google Partner Certifications

digital marketing
Hellenic Technologies is certified as Google Partner

Εαν σας ενδιαφέρει να αυξήσετε τα έσοδα σας online καλέστε μας για ραντεβού

Κανάλια διαφημίσεων που έχουμε εξειδίκευση

 • Διαφημιστείτε στη Google

  Γιατί να χρησιμοποιήσω AdWords; Είναι αποτελεσματικό το Google AdWords; Είναι δύο αρκετά συνηθισμένες φράσεις, για τις οποίες γίνεται αναζήτηση στη Google, γεγονός που υποδηλώνει ότι υπάρχουν πολλοί ειδικοί του μάρκετινγκ, αλλά και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οι οποίοι έχουν ακούσει για το Google AdWords, αλλά δεν είναι σίγουροι εάν και με ποιόν τρόπο μπορεί να είναι αποτελεσματικό γι’ αυτούς. Το AdWords – δηλαδή, το διαφημιστικό σύστημα πληρωμής ανά κλικ (PPC) της Google, το οποίο έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία – μπορεί να είναι αποτελεσματικό σχεδόν για κάθε τύπο επιχείρησης. Σίγουρα η χρήση του AdWords απαιτεί χρόνο και χρήματα, όμως, χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν διαπιστώσει ότι ο χρόνος και τα χρήματα αυτά αξίζει να δαπανηθούν, γιατί το AdWords παρέχει μετρήσιμη Απόδοση Επένδυσης (ROI). Μπορείτε να βρείτε αμέτρητες σελίδες σχετικά με το πώς θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το AdWords εμείς όμως θα επικεντρωθούμε να δώσουμε απαντήσεις στο ερώτημα γιατί θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε.

 • Διαφημιστείτε στο Facebook

  Προχωράμε σε έρευνα αγοράς σε σχέση με τη ζήτηση που έχουν τα προϊόντα της κατηγορίας σας από το διαδίκτυο. Συνεργαζόμαστε μαζί σας και αξιολογούμε και τα στοιχεία που έχετε κι εσείς από δικές σας έρευνες αγοράς. Καθορίζουμε μαζί τις αγορές που απευθύνεστε είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό.

 • Διαφημιστείτε στο Twitter

  Προχωράμε σε έρευνα και ανάλυση του ανταγωνισμού και εντοπίζουμε ευκαιρίες που πρέπει να αξιοποιήσουμε η αδυναμίες που πρέπει να διορθώσουμε.

 • Διαφημιστείτε στο Instagram

  Προχωράμε σε έρευνα και ανάλυση του ανταγωνισμού και εντοπίζουμε ευκαιρίες που πρέπει να αξιοποιήσουμε η αδυναμίες που πρέπει να διορθώσουμε.

 • Διαφημιστείτε στο Youtube

  Καθορίζουμε τη στρατηγική που θα ακολουθήσουμε με βάση τα παραπάνω δεδομένα και οργανώνουμε την καμπάνια για τον πρώτο μήνα. Τεστάρουμε προβλήματα, εντοπίζουμε αδυναμίες και επιλέγουμε το είδος της καμπάνιας που αποδίδει περισσότερα κέρδη με το λιγότερο κόστος.

 • Διαφημιστείτε στο Gmail

  Οργανώνουμε την καμπάνια του δεύτερου μήνα. Εστιάζουμε στο είδος ή τα είδη της καμπάνιας που έχουμε επιλέξει ως πιο αποδοτικά και στοχεύουμε άμεσα στις πωλήσεις και στην κερδοφορία σας. Αν δούμε ότι τα αποτελέσματα δεν μας ικανοποιούν εξαιτίας κάποιων παραμέτρων εμείς οι ίδιοι σας προστατεύουμε προτείνοντάς σας να μη συνεχίσετε.

 • Διαφημιστείτε στο Bing

  Αφού η καμπάνια μας έχει αποδείξει ότι είναι κερδοφόρα, τη συντηρούμε, ψάχνοντας παράλληλα τρόπους και εναλλακτικές ευκαιρίες να την κάνουμε ακόμα πιο αποδοτική.

 • Διαφημιστείτε στο LinkedIn

  Αφού η καμπάνια μας έχει αποδείξει ότι είναι κερδοφόρα, τη συντηρούμε, ψάχνοντας παράλληλα τρόπους και εναλλακτικές ευκαιρίες να την κάνουμε ακόμα πιο αποδοτική.

testimonials

επικοινωνήστε μαζί μας

θέλετε να σας να σας καλέσουμε και να μιλήσετε με έναν από τους συμβούλους μας; Αφήστε μας τα στοιχεία σας και θα έρθουμε σύντομα σε επαφή μαζί σας. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μεσώ email αν προτιμάτε.