Διαφημιστείτε στο Instagram

instagram advertising

Μέχρι σήμερα ίσως γνωρίζετε πως το Instagram είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για την δημιουργία οπτικού περιεχομένου. Είναι πιθανό να έχετε δεί κάποιες φωτογραφίες σε άλλες πλατφόρμες ή ακόμα και να έχετε δημιουργήσει λογαριασμό.

Γνωρίζατε όμως οτι το Instagram εκτός απο την εύκολη επεξεργασία φωτογραφιών μπορεί να προσφέρει πολλά παραπάνω;

Με περισσότερους απο 300 εκ. ενεργούς χρήστες το Instagram προσελκύει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων Brands από όλο τον κόσμο. Όποτε μήπως αξίζει μια προσπάθεια;

Ας εξετάσουμε τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στην επιχείρηση σας.

5 απροσδόκητα οφέλη που μπορεί να προσφέρει το Instagram στην επιχείρηση σαςΔιαφημιστείτε στο Instagram

 • 1

  Επικοινωνήστε με τους πελάτες σας

  Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως πλατφόρμες δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter είναι προτιμότερες για την δημιουργία σχέσεων με τους πελάτες – όμως πραγματικά θα εκπλαγείτε εάν μάθετε πως το Instagram έχει μια απο τις μεγαλύτερες βάσεις ενεργών χρηστών. Έρευνα του Forrester Research διαπίστωσε πως τα μέλη του Instagram σημειώνουν 120 φορές περισσότερη δραστηριότητα απο τα μέλη του Twitter. Με τόσο υψηλά ποσοστά, το Instagram είναι ιδανικό για να προσεγγίσετε τους πελάτες σας και να ακούσετε τα σχόλια τους.
  Για πρώτη φορά μπορείτε να δοκιμάσετε να δημοσιεύσετε την φωτογραφία ενός νέου προϊόντος και να ρωτήσετε την γνώμη των χρηστών ή να δημοσιεύσετε ένα απόσπασμα βίντεο για να δείτε τι απήχηση θα έχει.

 • 2

  Μάθετε πόσο δημοφιλείς είστε

  Μπορεί εσείς να μην το συνειδητοποιείτε αλλά υπάρχει πιθανότητα στο Instagram να υπάρχουν ήδη φωτογραφίες και σχόλια για την επιχείρηση σας.
  Για παράδειγμα, οι άνθρωποι συνηθίζουν να μοιράζονται φωτογραφίες με τα αγαπημένα τους φαγητά και να κοινοποιούν την τοποθεσία τους, έτσι εάν είστε ιδιοκτήτης ενος εστιατόριου η επιχείρηση σας είναι πολύ πιθανό να σχολιάζεται ήδη στο Instagram. Φυσικά τα εστιατόρια δεν είναι η μοναδική περίπτωση, καθώς οι άνθρωποι στα social media μοιράζονται φωτογραφίες απο διάφορες στιγμές τους και δηλώνοντας την τοποθεσία στους φίλους τους η επιχείρηση σας ξεκινά να αποκτά μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα
  Ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσετε τι συμβαίνει στο Instagram γύρω απο εσάς είναι να κοινοποιήσετε μια φωτογραφία δηλώνοντας την τοποθεσία σας. Στην συνέχεια, θα δείτε ένα σύνδεσμο ακριβώς κάτω απο την φωτογραφία που θα σας οδηγήσει στις υπόλοιπες φωτογραφίες που μοιράζονται την ίδια τοποθεσία. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μάθετε τι είναι δημοφιλές σχετικά με την επιχείρηση σας.

 • 3

  Προσεγγίστε καινούργιους πελάτες

  Μέσα απο το Instagram μπορείτε να ανακαλύψετε καινούριες φωτογραφίες, καινούργιους ανθρώπους και νέες επιχειρήσεις.
  Τα hashtags (#) είναι ένας ακόμη τρόπος για να βρείτε καινούριο περιεχόμενο. Όπως συμβαίνει και στις υπόλοιπες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έτσι και στο Instagram όταν κάποιος μοιράζεται μια φωτογραφία και προσθέτει ένα hashtag δημιουργείται ένας σύνδεσμος που οδηγεί σε φωτογραφίες με το ίδιο hashtag.
  Επιπλέον, το Instagram προσφέρει την δυνατότητα να περιηγηθείτε σε φωτογραφίες και να συνδεθείτε με τους χρήστες.

 • 4

  Συνδεθείτε με όλα τα κοινωνικά δίκτυα

  Μία από τις εξαιρετικές επιλογές που δίνει το Instagram είναι η δυνατότητα προώθησης του περιεχόμενου στα υπόλοιπα social media.
  Μέσα από τις ρυθμίσεις, μπορείτε να επιλέξτε το περιεχόμενο σας να διαχέεται αυτόματα και στα υπόλοιπα social media μόλις δημοσιεύσετε την φωτογραφία σας. Έαν όμως επιθυμείτε η προώθηση να γίνει κάποια άλλη στιγμή, η φωτογραφία αποθηκεύεται στο κινητό σας και έχετε την δυνατότητα να την χρησιμοποιήσετε σε μελλοντική σας δημοσιέυση.
  Το περιεχόμενο που δημοσιεύετε στο Instagram μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί στις καμπάνιες μάρκετινγκ μέσω email. Δια μέσου του MyLibrary Plus μπορείτε να ενσωματώσετε το Instagram στην βιβλιοθήκη φωτογραφιών και έχετε εύκολη πρόσβαση στις φωτογραφίες όταν είστε έτοιμοι να στείλετε την καμπάνια σας.

 • 5

  Αυξήστε τις πωλήσεις

  Η δημιουργία υλικού για την επιχείρηση σας και η προώθηση των υπηρεσιών σας δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη και προσιτή.
  Είναι πλέον γεγονός πως πλατφόρμες όπως το Instagram εκτός απο το να δημιουργούν δεσμούς μπορούν ακόμα και να οδηγήσουν σε πωλήσεις. Η πλατφόρμα e-commerce shopify αναφέρει πως η μέση τιμή για μια πώληση που προβλέπεται από το Instagram είναι περίπου € 65 σε σύγκριση με € 55 για το Facebook και € 46 για το Twitter.
  Φυσικά χρειάζεται και η ανάλογη προσοχή ώστε να μην γεμίσετε την σελίδα σας με φωτογραφίες προϊόντων ζητώντας απο τους χρήστες να προχωρήσουν σε άμεση αφορά. Αντ’αυτού είναι προτιμότερο να βρείτε πρωτότυπους τρόπους και να αφήσετε τις φωτογραφίες σας να μιλήσουν μόνες τους.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια με της Instagram διαφημίσεις σας μην διστάσετε να μας καλέστε