Διαφημιστείτε στο Gmail

gmail advertising

Gmail καμπάνιες (Gmail Sponsored Promotions ή GSPs) βρίσκονται διαθέσιμες και σε ευρεία βάση. Παραμένουν στη κατηγορία Google Display Network όμως μεταδίδονται και μέσω του Gmail σαν ενα τυπικό email.

Η πλατφόρμα της Google συνδυάζει τα θετικά πλεονεκτήματα της διαφήμισης με εικόνες και την προσβασιμότητα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μαζί με κάποιες εξαιρετικές δυνατότητες στόχευσης.

Το ίδιο το μήνυμα αποτελείται απο δύο μέρη: ένα teaser και μια εκτεταμένη διαφήμιση, το Teaser περιλαμβάνει μια επικεφαλίδα με περίπου 25 χαρακτήρες μαζί με ενα σύντομο περιγραφικό κείμενο. Για να ξεχωρίζει το μήνυμα σας θα μπορούσατε να συμπεριλάβετε μια μικρή εικόνα, όπως για παράδειγμα το λογότυπο της επιχείρησης σας.

Η χρέωση γίνετε με βάση τα κλίκ που θα κάνουν οι χρήστες στην διαφήμιση ή στο teaser. Επειδή είναι σε μορφή HTML προσφέρει επιλογές σε δημιουργικά στοιχεία και παροτρύνει σε επιθυμητές ενέργειες. Μπορείτε να συμπεριλάβετε βίντεο, τηλεφωνικούς αριθμούς, φόρμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πολλά ακόμη.

Ένα απο τα πιο ελκυστικά στοιχεία για τις καμπάνιες GSPs είναι οι επιλογές στόχευσης. Μπορείτε να ξεκινήσετε με δημογραφικά κριτήρια όπως η ηλικία, το φύλο και η γεωγραφική θέση. Στην συνέχεια μπορείτε να επιλέξετε πιο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όπως η εργασία και τα γενικά ενδιαφέροντα που εμφανίζουν οι χρήστες.

Απ΄όλες τις δυνατότητες που προσφέρει το Gmail το πιο εντυπωσιακό είναι πως έχετε την δυνατότητα να “ρίξετε μια μικρή ματιά” στα email των παραληπτών σας και στις λίστες αλληλογραφίας του ανταγωνιστή σας. Φυσικά είναι αυτονόητο πως δεν έχετε καμία πρόσβαση στην προσωπική αλληλογραφία των χρηστών όμως η Google μπορεί να σας εμφανίσει ορισμένα δεδομένα με βάση τις λέξεις κλειδιά που έχετε ορίσει και τις σχετικές αναζητήσεις – ενέργειες των χρηστών.

Αυτό που έχει πραγματικό ενδιαφέρον είναι η στόχευση με βάση τα μηνύματα που έχουν λάβει οι χρήστες και αφορούν συγκεκριμένο περιεχόμενο ή προέρχονται απο τους ανταγωνιστές σας. Δηλαδή στην ουσία θα λέγαμε πως δανείζεστε τον κατάλογο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των ανταγωνιστών σας. Επιπλέον, η στόχευση σας μπορεί να αφορά τομείς επιχειρήσεων που παρέχουν αντίστοιχα προϊόντα ή λειτουργούν συμπληρωματικά με τα προϊόντα σας. Η στρατηγική αυτή θα δείτε πως είναι πολύ επικερδής και σίγουρα θα μπορούσε να φανεί εξαιρετικά πολύτιμη για τις μελλοντικές πωλήσεις.

Όπως συμβαίνει με κάθε νέο μέσο διαφήμισης ή καμπάνια είναι απαραίτητο να γίνουν δοκιμές και μικρο αλλαγές. Μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές παραλλαγές για να δείτε ποιο είναι εκείνο που αποδίδει καλύτερα. Το GSPs προσφέρει λεπτομερείς αναφορές οπότε θα ήταν χρήσιμο να διαθέσετε λίγο χρόνο για να τις μελετήσετε και να πάρετε ιδέες που μπορεί να σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε την καμπάνια σας.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να διαφημιστείτε στο GMAIL μην διστάσετε να μας καλέστε